Терористичните групи, разбити от белгийските органи на реда, са планирали да убият

...
Терористичните групи, разбити от белгийските органи на реда, са планирали да убият
Коментари Харесай

Терористичната мрежа, с участието на българина Сергей, планирала убийство на кмета на Антверпен

Терористичните групи, разрушени от белгийските органи на реда, са възнамерявали да убият кмета на Антверпен Барт де Вевер, както и да нападат полицейски сектори, оповестява белгийската преса, съобщи кореспондентът на БНР. Както към този момент стана ясно, измежду арестуваните в Белгия е и българинът Сергей Р.

Според " Льо соар ", проверяващите са следили дълготрайно време младежите, които бързо са се радикализирали. Един от претекстовете им за плануваните набези е била възбраната за носене на знаци за работещите на гишетата на обществената администрация, които да демонстрират убежденията им. Федералната прокуратура удостовери, че мрежата в Антверпен е възнамерявала да ликвидира кмета, който е прочут и като фламандски националист, борещ се за излизането на Фландрия от Белгия и присъединението ѝ към Нидерландия. 

Говорителят на федералната прокуратура Ерик Ван дер Сирт разяснява обаче, че не става дума за съответен ден и час, които да са били избрани за задачата.  Министърът на правораздаването на Белгия Винсент ван Кикенборн удостовери в изявление за локално радио, че името на Барт де Вевер се е появило в досието.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР